Friday, August 22, 2008

Kõigest...

Oeh, nii kaua pole jõudnud kirjutada, sest NII kiire on. Aga üritan ära märkida mõned uues saavutused nii treeningus kui ka võistlustel.
Treeningud on ühtlaselt hästi läinud, kui viriseda, siis ainult selle kallal, et mul ei ole üldse järjepidevust. Oleme õppinud paari treeninguga sõitma ilma sadula ja valjasteta!!! Hobune pöörab end ideaalselt, jääb seisma ning teeb ka juba taguotsapööret :) Ta ei tee seda isegi sadulas, aga ilma valjasteta küll. :) Väga hea elukas on ta ikka !!Võistlustest:
Toris toimus Parkuuri Karikasarja juhtimisparkuur. Läbisime 100cm vigadeta ning saime IV koha. 110 kahjuks 4kp (maha ajamine) aga siiski V koht, kuna võistlejaid ei olnud palju ja minul oli kõige kiirem 4kp.
Tori vallas, Metsa Talus toimus ka Pärnumaa Meistri võistlused. Seal õnnestus meil võita nii Pärnumaa juunioride meistritiitel kui ka avatud sõidu esikoht. 110 kahjuks jälle 4KP, kuid see eest III koht, sest METSIKULT tugeva tuule tõttu suutis raja puhtalt läbida vaid üks ratsanik.


Paar päeva tagasi helistas mulle Gredi ja kutsus mind Tori valla päevale stoilot tegema. Luasid mulle Torist ka hobuse anda, aga leidsin, et lihtsam on enda hobusega minna, sest teda tean ja tunnen ikka palju paremini. Mõeldud-tehtud.:) Kes siis ei tea, on stoilo selline mäng: mängust võtab osa 10 hobust. Ehitatakse lattidest nö hobustele "boksid", aga bokse on vaid 9. Mõnikümend meetrit eemale tõmmatakse joon ning boksidest sinna maani peavad ratsanikud tee läbima võimalikult kiiresti ning samalajal sooritades mingit harjutust (ntx daami istak, tagurpidi hobuse seljas, ilma sadulata jne) ning tagasi boksidesse jõudma. Järjest hakatakse aga bokse vähemaks võtma, ning kes on kõige aeglasem, langeb välja. Selline mäng siis. Esimene harjutus oli sammus jooneni, seal seljast maha, tagasi selga ja sammus tagasi. Esimesed kolm vooru olid täpselt samad, aga teine voor tuli läbida traavis, kolmas galopis. Igasugust pulli tuli veel teha, sadulad ära võtta, ilma sadulata sõitma, daami istak, tagurpidi hobuse seljas, käekõrval, käärid ja libikas ning palju muudki. Landokas hakkas pukitama, kui ma tagurpidi ilma sadulata tema seljas olin. Õnneks midagi hullu ei juhtund, kui Gredi hobune Heigi pani ikka sajaga. Sel ajal kui Gredi tagurpidi sadulas oli hakkas Heigi tagant üles lööma ja kihutas galopis minema. Ning hiljem kui autasustamine hakkas, tegi ta sama asja uuesti, kuid siis oli Gredi koos sadulaga ja õigetpidi seljas. Mul sellest video ka: http://toru.ee/view/15b23da7ee14 Õnneks jäid kõik terveks. Võistluse võitsime meie Landoletiga! Auhinnad jagati nats valesti ja ma sain valed asjad, aga hiljem suudeti ikka ka mulle õiged asjad välja nuputada :) Üldiselt oli sigalahe üritus!


No comments:

My Playlist