Tuesday, March 30, 2010

Kevadest puhub soojemaid tuuli

Sildom oli täna lihtsalt mega.. :) Esimest korda lõpuks peale hammaste lõikust ta suu vahutas ja ta lutsutas suulist :) Oli üleüldse pehmem seljast jne. Alguses jalutasin üsna pikalt ja lasin tal end pikalt alla sirutada, aga see tuleb tal alati hästi välja. Hiljem hakkasime hüppama ka, alguses traavis valiklattidega kuni meeter, tuli päris hästi, aga tõmbas end peale palju (aga seepalju parem, kui ei taha üldse minna, sest varem me ju ainult tõrkusime). Kui kõrgemaks panime ja galopis hakkasime tulema, siis oli ikka seljas ka mõnus tunne, hobune sirutas end ilusasti alla välja kaelaga, muidu päris tihti me teeme neid jänkuhüppeid, et mina olen suupeal, sääred jumala lahti ja Sillu siis peab end kuidagi välja tirima olukorrast. Tõusvat okserit hüppas ka väga ilusasti ja ise läksin ka normaalselt kaasa ja andsin ratset ka rohkem järgi. Vahetasin ta selle tühja paksu oliivi täis veidi peenema oliivi vastu ja sellega on nagu sutsuke parem, vähemalt ei ajanud suud koragi lahti trenni jooksul ja vahutas nii mis jube :) Nii hea meel oli seda näha, sest muidu on ta täiesti kuiv suust.
Peale trenni lasime ta lahtiselt maneesi ja jalutas siis seal koos meiega, õues kiikas pikalt ringi ja mängis kevadist munadeta täkupoissi. Tallis pesin ära kõik ta varustuse ja rasvatasin ära ka. Kastid tegin ka korda ja tekid panin ka kokku. Siis sõitsime poodi ja tõime Sildomile palju õunu (õigemini mu Cristjan tõi). Mina ei tea mis neil meestel viga on, nagu näevad, et hobune kah süüa oskab kukuvad neid hellitama ja hellitama. Cristjan pidevalt söödab paari päevaga mu suhkrupaki Sildomile tühjaks, õudne värk :D
Sillul on ka uus boksinaaber- Flying Spirit, niiet Kristhel, kui sa seda nüüd loed, siis jah, me andsime Spiritile ka õunu ja suhkrut :) Sildomiga saavad nad ideaalselt läbi, kuni mängu tulevad Sildomi inimesed VÕI söök. Siis ajab minema oma parimad sõbradki, aga hiljem saab nendega jälle suurepäraselt läbi. Sildom on õnneks juba sutsu juurde ka võtnud ja näeb juba palju ilusam ümaram välja, see hammaste korda tegemine ikka aitas väga palju. Edasiseks plaanideks on kodus võimalikult pikalt ja võimalikult palju trenni teha (pean end muidugi sundima hakkama) ja siis suvel jälle võistlema minna ja teisi üllatada, et me võib-olla enam ei tõrgugi :D:D. Praeguseks aitab, emme kisas sööma mind :)
Tsauki-pauki ja jälle kirjutamiseni!

3 comments:

Kristi said...

Parem see nüüd kindlasti ei ole, kui peale hirmsasti kisub, aga te saate sellest ju ometigi üle! :) Edu teile ja hea kuulda, et teil kõik hästi läheb :)

bermufa said...

Ta ei kihuta peale, ta tahab takistusele minna (ehk siis ka tõmbab peale ning kui sääred/ratsme peal hoiad, siis ongi ideaalne). Hobune peabki tahtma takistusele minna, mitte sinna alla surema :P Muidugi ei tohi hulluks minna, et lõpuks ainult kihutabki igalpool, aga kui tempo jääb samaks, sakk pikeneb, aga hobune muutub kindlamaks ennem tõket, siis ongi ju kõik õige

Kristi said...

heh, ma sain aru, et ikka täiega tõmbab peale :'D

My Playlist