Saturday, July 16, 2011

Cumberland is back on track.

..ehk siis on sadulas jälle. Vaatab, kui kauaks seekord :-) Plaan igatahes tšempionaadile minna, peame sõitma L30 ja L7 skeemi ning hüppama 120 ja 125cm. No piggie, vabalt hüppan ja sõidan ära :-D Saab hirmus olema. Ma ju kardan kõrgust. Skeemid ka rasked. Peab hakkama ruttu harjutama.

Igatahes umbes nädal tagasi panin ta sadulasse jälle. Esimesed korrad olid ikka hirmsaaaaad.. :-D Eile sõitsin max 15min ja libisevaga (külgedele kinnitatuna). Ta vahib koguaeg ringi ja otsib märasid, kekutab ja jõllitab, kangutab ja möriseb. Libisevaga ruleeris küll ringi ilusasti, täiesti lõdvalt oli isegi. Ju sai aru, et pole teist võimalust ja ta tahtis tubli poiss olla :-D Täna oli meil photoshoot noorhobuste tsempionaadi reklaami tarbeks (läheb vist omahobusse ja mujale üles) ja millise üllatuse osaliseks ma sain. Esiteks nägi ta sigahea välja ning teiseks ta ei vahtinud kordagi ringi, ei kangutanud ja oli üldse super tubli. Peale pildistamist lasin teda filmida oma telefoniga, aga mul sai aku tühjaks. Panin siis telefoni laadima ja läksin temaga skeemi sõitma. Skeem tuli ka väga hästi välja. Tulin tagasi ja lasin siis filmida. Selleks ajaks oli kahjuks päike juba pilve taha tuttu pugenud. Skeemis on suuri raskusi seisma jäämisega ning vahel sisse vajumisega ja valepidi paindesse tahab ka minna. Üleminekud galopile traavis vajavad ka harjutamist. Kipub pikendama. Aga me õpime :-D Pikendus on tal see eest MEGA! Hoia alt, Pikee :-D just joking. Kui sama hoolsalt trenni jätkame, siis kaob ehk meie õllekas ka alt ära :-)

Link: http://toru.ee/view/FVFuVltvxLA

Mõnus loomake on ikka :-) Ja Orsella on ka väga tubli tüdruk olnud, nagu ikka. Hakkasin talle mingit rahustavat müslit ka andma, ei tea kas mõjub ka aga loodan küll. Siis võistlustel lihtsam, ta on ka ju räme jõllerdis :-) Aga see eest hästi armas jõllerdis. Ta meil nats selline väsinud või tülpinud vahel.. Me teeme ainult koolisõitu ja sõidame ühte sama skeemi, hüppamist pole ja ta on kurva võitu vahel. Kui ükskord nüüd paarpäeva tagasi Aadi trennis hüppasime üle pika aja, siis läks põlema küll :-D Ja kui järgmine päev skeemi vahetasin koolisõiduaias, siis oli tal ka huvitavam, hakkas igasugu asju pakkuma. Tal muidu skeemid endal peas, ise sõidab ja ausõna! Tõuseb õigetes kohtades galopile jne. Jama see ainult, et a8 poolvoldil tuli galopile tõusta ja ta tahab tihti mu a1 skeemis ka galopile tõusta, see on samas kohas :-D Vasakust jalast on ka nats probleeme meil, ei painuta ja siis kurvides viskab end suht kangeks ja hakkab tippima traavis :-S Edasi ka ei liigu. Aga eks meil nädal aega on harjutada veel, järgmine nädal Perilasse kooli sõitma. Oleks a9 skeemi tahtnud minna ka mõlemaga, aga meil ei jõua treener selleks ajaks trenni tulla tegema ning ma ei saa osadest asjadest selles skeemis aru. Aga eks teinekord siis!

No comments:

My Playlist