Wednesday, May 2, 2012

trenn trenn trenn

Mul esmaspäeval hobune oli nii paha paha paha, et see oli kohe õudne. Eile (teisipäeval) mind tallis ei olnud. Täna Orsellaga alustades tundsin kohe jälle, et hobune on nii paha paha paha, et see oli kohe õudne. Lasin siis Ültsil teda kordetada nii kaua, kuni hobune läks päris hea hea heaks :D Sõitsime skeemi, koolisõidu platsi panin üles juba esmaspäeval liivakale, ohjah, suht ulme plats..
Esmaspäeval oli kuidagi üsna kiire, panin platsi kuni lõunani üles, siis sõin, peale lõunat panin veel platsi natuke aega. Sõitsin siis kiiruga Viki, Cumbi ja Orsella ära. Cumberlandiga sõitsin grupi ajal, oh my god.. täkk mis täkk ikka... Möllas ringi ja koolisõidust mingit juttu nagu polnud. Seda tüüpi panime treileri peale päris pikalt ühel kenal hommikul, kuidagi ei tahtnud minna. Sõitsis siis üksinda kuuekohalises hobuveo autos Saare tallidesse spermat andma. :) VIP'ide värk, vaadake. Esmaspäeva õhtul veel proovisime Ootust ka treilerisse panna, väga tubli noormees oli. Kaera peale ei tulnud, küll aga rohututtide peale.
Täna oli lühike päev,jõudsin neli hobust teha. Alustasin Lüübekuga. Üsna hea oli arvestades seda, kui pikalt ta seisnud on. Isegi väga hea. Teine oli Cumberland, tema oli väike rumal jobune, nagu ikka. Möllas märakeste peale jne. Ei viitsi sellel kauem peatuda. Orsella oli jube, õnneks Ülts kordetas teda kuni endale uut hobust valmis panin. Siis sõitsin uuesti Orsellaga ja oli norm. Skeeme proovisime. Me hakkame uuesti ju koolisõitu tegema, juba kohe varsti Tori Karikasarja I etapil. Sõitsin A8 ja A9 skeemi. Ma küll ei tea, mis skeemid tulevad võistlusteks, sest keegi ei saa juhendis kokkuleppele vist.. aga need olid ainukesed skeemid, mis mul meeles olid eelmisest aastast ning need on kergendatud traaviosaga, halleluuja:D Selleks ajaks oli Orsella juba 5 tundi õues molutanud koos sõbranjedega, pool tundi ratsutanud, tund aega kordel olnud ja veel pool tundi ratsutanud. Siis oli skeemide jaoks natuke mõistlikum ja rahulikum. Üsna psihh võib ta vahel olla :))) Tegin kiiruga ka TrikiVikiga skeemid läbi, jube oli. Ei taha sellest rääkida. Hommikul laadisime veel Ootuse treilerisse, läks Soome paremat elu elama. Treilerisse läks alla minuti ning ei laamendanud kordagi. Tubli poja :)

Hetkel olen plindris hobustele suuliste valimisega.. Orsella sai hetkel waterfordi asemel kolmeosalise oliivi, 2x sellega sõitnud ja on kohutav olnud, aga see pole olnud suulise süü (tal lihtsalt kevad südames). Cumberlandi plastik (õunamaitseline või mis iganes,mina lakkudes mingit maitset kätte ei saanud) on liiga kerge, täna proovisin kergemat sorti kolmeosalisi trensleid, üsna kehv oli, aga samas.. võib asi jälle kevades olla. Proovin homme ka nendega ning kui ei, siis proovin täismetall rasket oliivi. Lüübekule panin täna oliivtwisti, kuid see oli liiga peenike talle. Homseks panin valmis täismetall raske oliivi, kaheosalise. Ja TrikiVikit ma ei teagi.. Tühi metalltrensel on liiiiga kerge talle, pööramisega on ak probleeme. Võib-olla proovin täismetall fullcheeke, ehk aitab :D

Mul on varsti sünnipäev :-)) täpsemalt kahe nädala pärast. Toris pean sünnipäeva 19-da (laupäeva) õhtul, peale võistlusi ja kes arvavad, et tahavad mulle meeletus kogustes kingitusi ja õnnitlusi tuua, siis olete oodatud grillpeole :)

Koolisõitu proovin teha Toris mitme hobusega. Kindlasti Orsella kahes skeemis tori arvestuses ja võib-olla ka avatud klassis, cumberland kahes skeemis avatud klassis, Viki eestlaste klassis esialgu ühes skeemis ja Lüübek harrastajate skeemis tori hobuse arvestuses. Läheb tihedaks, õnneks takistussõidus teen vaid 4 starti. Koolisõidus planeeritud peaaegu 8 starti. Ja ma tahtsin veel Orpheusega ka minna.. irw..:) võibolla lähen ainult Orsellaga, oleneb kui hästi mu suksud trennis käituvad.

Tsauks praegu.

1 comment:

RegneS. said...

Peab mainima, et Orsellast on väga armas kodukas tehtud !
Jõudu teile :)

My Playlist