Tuesday, August 31, 2010

Orsu 90cm, Lüübek 110cm ja Lektra 135cm sadulas ehk hüppetrenn

Teen siis ruttu, kuna aeg juba nii hiline.

Läksime Torisse juba ennem kümmet hommikul, aga pidime poes kaua ootama, kuna ennem kümmet meile alkoholi ei müüdud (tahtsime Marinile viia veinipudeli, täna oli ta viimane tööpäev Tori HK's). Kohal, panin kohe Orsella valmis ja läksin platsile. Panin igaks juhuks libiseva peale, kuid seda polnud absull vaja ning eemaldasin selle. Jooksis kohe ilusasti ja pehmelt, astus kenast juba sääre eest. Hakkasin tulema alguses traavis kavalettidega ristikest, täitsa okitokilt tuli. Galopis ka, veel parem. Tulin mõned korrad ka lattaeda (80cm), ühe korra 90cm okserit ja lõpetasin hüppamise. Nii tublisti hüppas, polnud rohkem midagi vaja talle. Tegime veel pikalt lõdvestatud traavi ja galoppi ning võtsin ette järgmise hobuse.

Lüübek oli täna juba tunduvamalt parem, enam ei jäänud seisma kui situle hakkas ning ei perutanud, kui teda tagant peale ajasin. Galopile tõusis kohe paremast jalast ja olin nii õnnes, kui tubli täkuke! Siis hakkas Imre filmima meid ja kohe tõusis valest jalast :-D Aga muidu väga ilusasti jooksis. Suht koos ja selline tip top. Galopis ka meeldiv ja hea oli istuda. Tulime galopis ristikest, jube ilusasti hüppas. Tal on mega hea hüpe ratsaniku jaoks, selline üli pehme ja sa tunned, kuidas hobune sinu all turjast tõuseb, esimesi kosse korjab ja enda pea alla sirutab. Mõnus. Edasi tulime lattaeda jne. Lõpuks hüppasime 110cm okserit, jube mõnus. Polnud hetkeks ka tal mõtet kusagilt mööda vuhiseda. Jube vinge täku. Jalutasin maha ning lõpetasin.

Vahepeal jõime veintsi ja lobisesime juttu, Mõrnaja käis külas :-D Ehk siis Madis Morna. kaugelt Taanimaalt tuli meie juurde Pärnusse kooli. Ma hakkasin juba vaikselt purju jääma, seega lõpetasin veini joomise ja läksin poodi endale süüa ostma. Marin siis pakkus, et tule hüppetrenni kellegiga. Ma kohe haukusin vastu ah kes sul seal on mõni hobune kes toimiks grupikatest :-D Hea küll, kodujuust söödud, võtsin Lektra ja panin ta omale valmis. Panin libiseva peale. Alguses võitles hullu vastu (tal pole iialgi seda peal olnud vist), hiljem isegi viis oma pea alla poole veidike ja sain isegi ratset lühemaks võtta. Hüppasime siis temagagi, algul lattaed, hiljem kahene süsteem ja hiljem neljane rida, igal pool vaheks 2 fuleed. Talle jäi jube lühikeseks tglt :-D Lõpp kõrgus oli neljasel real siis 135cm ja selle ületas edukalt ja puhtalt. Libiseva võtsin ennem ära, ega selleks kasu nagunii ei olnud, libisevaga sõitis sama pika kaelaga kui ilma selleta :-D Igatahes tubli tüts oli, tegi vist oma kahe kuu trenninormi täis. Aga tglt vist ikka oli sellest libisevast natuke kasu ka, hiljem oli nagu lihtsam kuidagi tagasi võtta ja ei veninud niiiii pikaks. Tavaliselt kui trennilapsi vaatan temaga sõitmas, siis nad hoiavad ratsmete lõpust kinni (nagu kõige pikemalt käes hoitav ratse) ja ratse ikka jube pingul (tal on lihtsalt nagu niiiiii pikk kael) aga täna hoidsin ratsmeid päris normaalselt, väike jupike rippus isegi vasakul pool, nagu teistegagi sõites :-D Lektraga võistlesin ka päris aktiivselt umbes viis aastat tagasi. Igatahes jäin täna kõikide hobustega ulme rahule.

Samuti jäi ka Marin. Me just naersime, et kõik tema hobused on aasta otsa olnud parajad nahad ja siis viimasel päeval olid KÕIK hobused ulme head ja hüppasid nagu lennukid :-D Mitte üksi ei teinud mitte ühtegi viga. Ulme.

Igatahes jõudsin poole kümnest koju (õhtul), olin ligi 12h Toris täna, minu rekord :-) Täna oli jube hea päev, samas ka kohutavalt kurb.. :-( Marin läheb ära. Oeh, me hakkame kõik teda igatsema. Mingu sul hästi seal kaugelkaugel välismaal :-) Igatahes minul on Marinist ainult head mälestused (väljaarvatud siis need korrad, kui ta mulle paar aastat tagasi koguaeg võistlustel oma Verso de Lee'ga ära tegi, rsk :-D). Aga jah.. Viimane päev koos oli samas ikka väga tore, kurb, et lahkuma peab. Aga kindlasti näeme teda veel ja veel :-) Igatahes õhtu lõpetasime veel veiniga ja läksime kõik oma teed minema.

Kirjutamiseni,
Riin Saare

No comments:

My Playlist