Monday, September 20, 2010

Täna sai sõidetud 7 hobust

Ma täpsemalt midagi ei räägi, mõned päeva ja aasta üllatajad vaid :-D

1. Celsius (kliendile). Hüppasime mingit 110cm okser ja lattaed, sõitsin temaga esimest korda, üsna fine oli. Mõnus oli ratsastada, algul ei saanud pihta, hiljem oli jumala mõnus. Hästi hea ja pehme.
2. Lüübek (kliendile). Hüppasime mingine 100cm lattad ja 110cm okser, sõitsin üle pika aja temaga, muidu on ainult korde peal olnud, on läinud paremaks! Homsest tagasi kordel muidugi. Tema oli päeva üllataja.
3. Ceilon (kliendile). Ei pööranud, närvitses, jooksis pea koguaeg vertikaali taga. Edasi absull ei liikunud, lihtalt ühe koha peal tegi erinevaid allüüre. Tulime üle ristikese ka, puhtalt ja korralikult. Kui üritasin teda edasi ajada, siis ta pani hirmust punuma (seostas edasiajamist karistamisele vist... tundus nii). Sõitsin temaga esimest korda.
4. Flying Spirit (kliendile). Tema pälvis aasta üllataja tiitli. Istusin esimest korda tema seljas ja vist kolmandat korda oma elus traavli seljas. Ma ei ole kellelgi näinud seda hobust jooksmas nii lihtsalt, kui hiljem video pealt vaadates. Alustasin kohe lahtise traaviga, jooksis kiirelt ja pudrutas kuidagi. Lõpuks oli juba üsna väss kihutamisest, jäi vaiksemaks, küsisin talt sisse poole painet, enam vähem, andsin sisemise ratsme järgi ja hoidsin välimist ratset endiselt, hobune viib kaela pikalt ette alla ja kukub puristama ja lõdvestama ja jättiski oma pea sinna. Pikkade, jõuliste sammudega jooksis edasi, säilitas tempot koguaeg ja ei hakanud kordagi vastu. Lihtsalt jooksis ja lõdvestas, tagant ette jooksis peale. Ei oleks osanud uskudagi, et traavel. Galopis iga sammu peal puristas (lõdvestas), Marise ja Imre sõnul polekski justkui tegu olnud traavliga :-D Üldjuhul on teda ikka suht kole kõrvalt vaadata, jäik ja kange, pea püsti jookseb ringi (ka siis, kui abivahend peal on) ja selliste tippivate elutute sammudega. Tegi9me mõned hüpped ka, sinna 100cm lähedale (algul olin kategooriliselt vastu, sest nats kartsin traavli ebardsammu aga seda polnud hiljem enam tundagi). Nii lihtne oli pöörata ja lihtsalt seal seljas mõnuleda. Aasta üllataja.
5. Patriits (kliendile). Tegime ainult traavi, tulime üle kavalettide, ei näppinud neid üldse. Edasi lasime tal vabahüppeid teha, ise koguaeg suht jooksis, polnud vaja üldse ajada (kohati läks liiga kiireks), aga kui üldse peale ei ajanud, siis oli ikka super mõnus pealt vaadata. 145cm vist hüppas.
6. Orsella (endale). oli enamvähem, nats kangutas ja galopis suht vajus sisse kurvides ja veidi nagu kiirustas üle. Lõpetasin ära, kuna pidin hakkama lastele tundi andma.
7. Praost (endale). WOW, see tüüp ei jooksnud täna üldse enam nii kinniselt kui muidu :-D Meeletult elav ja erk oli (vb sellest, et andsin eile talle veel 2.5l kaera lisaks) ning esijalad lendlesid päris mõnusalt :-) Veidi raskusi oli vahepeal aeglasema tempo saavutamisega. Hüppasime ka natuke, 85cm lattaed vb oli. Igatahes alguses tegime erinevate kolmnurkade ja lattidega. Galopis tulles hüppas jube suure jõuga, aga see jõud oleks võinud olla rakendatud nagu tõkke hüppamisele üles poole, mitte kaugemale. Meenutab sõites kohati jube palju Preestrit ikka. Igatahes kuna lati hüppas juba nii varuga kaugele, siis jäi tõke suht lähedaks ja vahest kolistas selle otsas. Lõpuks oli hädapärast ok, aga jube õnnelik, et vähemalt oma liikumised veidi avardas.
Aa praguseks kõik, ma suht väsinud ja haige olen ka :-S Nohu ja köha kallal.. Loodan, et läheb üle.
Homme igatahes vähem hobuseid teha.

Terv,
Riin

No comments:

My Playlist