Sunday, October 21, 2012

Preili Orsella Mimilee!

Vabandust, et kaua kirjutanud pole. Esmalt räägin võistluste tulemused ära ja siis oma preilist.
Vändras Orsella oli tubli, ta võitis 80cm nii avatud kui tori arvestuses ja sama 100cm! http://www.hobumaailm.ee/?page=1&m=8&y=2012&id=1698
Cumpsuga läks metsa.
Omavahelised võistlused läksid oodatud kehvemini, aga see selleks. Orsellaga tünnisõidus I koht, 110 V ja 120 IV koht, Cumberlandiga 110cm II ja 120cm III :) cumbiga selleks ajaks üldse vorm väga halvaks läinud.
Luunjas suutsime 130cm viimase tõkke alla ajada. Läks kaugeks ja istusin liiga vara sadulasse aga muidu oli päris kena sõit, suutsime vajaliku arvu samme teha vahedesse ja ei teinud vähem nagu tavaliselt :D Jäin mingi kuue või seitsmendaks aga üldkokkuvõttes tulin teiseks karikasarja arvestuses.
Siis oli tori karikasari takistussõidus, finaal. Orsella oli jällegi super tubli. 90cm võitis jälle nii avatud kui tori arvestuses, 100cm I koht tori arvestuses ja avatud Joandi ja Twixi järel teised. Cumpsiga jälle metsa. Muidugi cumps oli ennem puhanud ka 2 nädalat, ennem võistlust üks päev vabanes autos üks koht ja otsustasin ta kaasa võtta, seega trenni ei olnud teinud. 120cm tulin mingi neljandaks või viiendaks..  Orsellaga igatahes võitsime madala sõidu ka karikasarja kokkuvõttes vaid kahe etapivõiduga, 100cm oli orsella võitnud kõik 4 etappi ja loogiline, et see andis ka üldvõidu.
Koolisõit oli kohe järgmine päev. Esimene sõit oli supeeeerrrrrrrr! Kadri sõnul üks parimaid, mis me teinud oleme. Super relaxed ja stabiiline. alguses oli 69.midagi protsenti, kuid kuna mingi hull jamamine oli, siis hobumaailmas oli pärast midagi üle 67.. see selleks. mind elimineeriti selles sõidus lubamatu varustuse tõttu. 3 teist ratsanikku tabas sama saatus, räme kontroll oli ja A klassi ratsanikke koheldi nagu oleksime me kõik Anky van Grunsvenid või Isabel Werthid kellel PEAB olema määrustik peas ja selge, ka une pealt. Tegu pole isegi ERL võistlusega ja ei saa eeldada, et mingi hobiratsutajad teavad reegleid peast. soojendus platsile sisselaskjad kontrollisid kõigi ratsanikke varustust ja ütlesid, mis vale on, siis minule ja teistele, kes veel maha võeti, ei öeldud midagi. Kumba siis nüüd teadmatuses süüdistada?! Ei teadnud ka see antud inimene, kes kontrollis varustust, reegleid. Alles hiljem tuli FEI kohtunik mind kontrollima. Sama FEI kohtuniku ülessanne oli tegelikult enda õpilasi kontrollida ja õpetada. Niiet endal kah tegemata töö oma õpilaste suhtes. Mul oli vale suuline, ma arvasin, et kuna tegu trensliga (loose ring), siis pole probleemi, aga suus olev osa ei tohi olla nii lüliline. Peale elimineerimist öeldi veel mulle: "nägin juba ennem, et sul vale suuline, aga ei tahtnud sind ennem sõitu segama tulla". Oh jumal, ega ma ju meelega ei teinud ega tahtnud kedagi petta! Ma ei teadnud lihtsalt. Ma oleks läinud ja suulised ju ära vahetanud, kui need lubamatud on! Raske on seda koolisõidu määrustikku pähe õppida, kui seal on 52 a4 lehekülge.. Mu tuju muutus nii halvaks, sest oleksin olnud väga suure arvu osalejate seal tulnud mõlemas arvestuses kolmandaks. üldarvestuses jäingi kolmandaks.
Järgmine sõit oli kehv, Orsu kippus kuklast krampi minema ja ma olin 100% tujust ära. Oleks pidanud minema nurga taha, nutma oma viha välja ja asja ära unustama..aga noh. what the hell anyway. teine sõit ei olnud hea, ainuke ilus koht oli viimane peatus :) tulemuseks sai II koht nii tori kui avatud arvestuses, aga seal sõidus tulin üldarvestuse võitjaks! Jeeeiii :) See tegi mu päeva kohe rõõmsamaks ja suutsin selle nõmeda vaheintsidendi unustada. Viki sai mingine 64% ja IV koha ja üldkokkuvõttes III koha.
Artikkel selle kohta: http://www.parnupostimees.ee/977906/tori-neiu-saavutas-karikavoidu-raskuste-kiuste/
Tallinn International Horse Show'l käisin ka. Ei läinud hästi, aga väga hea kogemus see-eest! Kui cumbi oli väga hea hooaja alguses ja lõpus kehv, siis Orsella oli vastupidi- alguses keskpärane ja kehv, lõpus suurepärane!


Nii, Preili Orsella Mimilee sai omale perekonnanime! Nimelt Mimilee on üks tori tõu kuulsamaid mära perekondi. Orsella on puhanud alates 16.sept, siis oli see viimane koolisõidu võistlus. Mõtlesin aga minna see nädal võistlema Ihastesse koolisõitu, niiet ajasin tuurid talle uuesti sisse. Ka Lüübek, kes pole juba alates juuni kuust sõidus olnud, on vihaseks aetud :) Neljapäev ja reede sõitsin mõlemaga, Orsella on üli toores ja fresh, kargab ja perutab. Lüübek jookseb nii lahtiselt, et me ei mahu lausa maneeži ära :D

aga praeguseks kõik, lisan pilte, kui mu arvuti lõpetab jamamise ja üritan edaspidi ratsastusest ka detailsemalt rääkida.


Cumbi Hiiumaal

Orsella Kurgjal (Vändras)


Cumps Luunjas (eelmisel pildil ka)


Orsella säreveres takistussõit (eelmine pilt ka)

Orsella peale koolisõidu autasustamist

Orsella Kurgjal



Cumberland Horse Show'l

Orsella Kurgjal.




4 comments:

Grete said...

Kusjuures ma oleks ka peaaegu sobimatu varustusega saksas sõitma läind aga õnneks lugesin päev enne skeemi, et 5-6-aastastel mehhiko kapslit olla ei tohi:P Eks tüütu ole määrustiku lugemine ja ma kõike sealt kindlasti pole lugenud aga sellised olulised punktid nagu varustuse osa tuleks küll iga kord üle lugeda kui suulist, kapslit või mis iganes varustuse osa vahetad. Vähemalt mina teen nii, parem karta kui kahetseda:)
Tahtsin ka Ihastesse skeemi kablutama minna aga saan tõenäoliselt transa aind pühapäevaks. Seega seal vist ei trehva ka:/

bermufa said...

Jah, siiski ERL välistel külavõistlustel võiks ka hoiatusega piirduda :) Aga mul ka nüüd määrustik peaaegu peas :D vähemalt selles osas, kus ise eksinud olen.

Kahju, et ei trehva :( Vaatasin su muti videot Saksas ja väga ilus oli :))

ülle said...

71Mimi-Lee peaks õige kirjapilt olema ja Säreveres noorhobuste arvestuses oleksid teiseks tulnud, kui poleks elimineeritud.Aga see selleks - preili Orsella Mimi-Lee on ikkagi kõigest hoolimata PARIM!

ülle said...

Ilma 71-ta.*

My Playlist