Friday, March 28, 2014

27, 28, 29, 30 (osa I)

27
SUPER MEGA HEA ILM! Muidugi pidin palavuse kätte ära surema, kuna mul oli paks suusajope seljas ja ma ei tahtnud seda platsile maha visata, sest see oleks tähendanud, et ma oleksin pidanud maha ronima ja pärast tagasi selga, kuid ma ei ole nõus ilma toolita seda tegema ju.
Matu puhkas 3 päeva ja läks uuesti trennitamine lahti. Ta juba nii lahedalt ootab, kui talli lähen (eks ma ju annan maiustusi, kes see ikka trenni minekut ootab), kõrvad ees ja mokk ette sirutatud :)  Trennis oli suht okei, arvasin hullemat, sest 3 päeva puhanud, aga oli väga hea ja mõistlik ning ei vahtinud ka üleliia ringi. Alguses jälle kiirustas traavis, võtsin sammule ja tegin ette-alla volte, poolkaari ja ka sirgeid natuke aega. Edasi jätkasin traavis samamoodi ja kui hakkas kiirustama, siis voldile ja välimine ratse rohkem peale. Lõpuks lõpetaski kiirustamise. Tegin X's 10m volte kaheksa peal- uskumatu, aga hakkama sai ja väga edukalt. Ei kaotanud rütmi aga jäänud toppama, ei vajunud sisse ja painete vahetused olid väga loomulikud ja kerged. Üritasime ka sammust galoppi tõsta, aga oh well. Peaks ennem traavist galopile tõsted ära õppima korralikult :D 2 korda tuli välja, ülejäänud aeg taidlesin seal oma ette. Galopis püsis hästi ja olen endale meelde tuletanud, et välimine ratse peal, sisemine säär saadab impulsse ja sisemine ratsme väga pehme, siis tuleb ta nii mõnusasti ette-alla ja hakkab tagant hästi aktiivselt jooksma.

28
Ennem trenni sai Matu kõige pealt tonksu :D Seega ei plaaninud üldse midagi rasket teha. Teel talli sõitsin rolluga (ma käin nüüd rolluga tallis) enda eelmisest elupaigast Reius läbi, et võtta koolisõidu tähed kaasa. Tallis lasin nad klambripüstoliga toikade otsa ja paigutasin platsile, mul ju ennem ei olnud tähti. Tegin ka platsi 20x40m ja sõites oli selline tunne, et nagu voldi peal sõidaks :D Trenni alguses oli ikka üsna raske tähtedele pihta saada ja hakata uuesti kindla suurusega volte sõitma, kuid saime hakkama. Alustasin jälle ette alla sammuga, edasi ette-alla traav ja kordagi ei rutanud kusagile, nii hea ja tubli oli! Tegin täna nii nagu võistlustel tarvis, et 20 minutit soojendus ja siis pead sõitma skeemi. Soojendus tehtud, hakkasin sõitma. No ei olnud hea MINU POOLT, ma ei saanud tähtedele pihta ja vajusin ette koguaeg. Sõitsin kohe sama skeemi otsa ja oli palju parem. Usun, et üsna korralik sooritus. Kuna nüüd plats väiksem, siis skeem saab nagu üli ruttu läbi. 2 minutit võib-olla kestab :D Jalutasin veidike ja sõitsin ka teise skeemi, sellega oli sama värk nagu eelmisega. Esimene kord oli kehva jällegi minu pärast, teine kord oli märksa parem. Kui muidu on Matul traavi venitus leivanumber, siis täna oli see suht kehvake. Ilmselt võis see ka pinnasest olla, sest see pole meil hetkel platsil kiita. Galopp läheb see eest järk-järgult paremaks ning tunnen ennast ise ka palju mugavamalt seljas. Matu oli täna aga väga hea! Ainuke miinus on see, et kui keegi jalutab või auto mööda sõidab, siis jääb hullult vahtima. Aga noh, kui harjunud üksi trenni tegema ja kindlad asjad mingites kohtades ja siis järsku keegi ilmub, siis vahibki. Loodan selle peale, et võistlustel on nagunii on kõik uus ja võõras, et ta ei vahigi ringi ja keskendub vaid minule :D Mul siiani kõikide hobustega nii olnud võõrastes kohtades. Kodus jube raske võistelda, sest nad harjunud platsil sõitma, kus kõik asjad kindlates kohtades, aga kui võistlused tulemas, siis nad ei saa aru, mille pagana pärast mingid stendid või muud atribuutikad nende harjumuspärasesse keskkonda on sattunud. Hea näide oli Orsella oma esimestel võistlustel Toris, kes kartis paaniliselt stendi :D Kõige pealt ta möödus muidugi 200x sellest ja ei pannud seda tähele kuna vahtis suurt kohtunike putkat. aga kui ta 201 kord sellest mööda sõitis ja seda märkas, siis oh juudas. Ta pidi kõik inimesed ja hobused paanikas alla ajama :D Loodan, et võõral platsil toimib kenasti. Matu pole muidugi kunagi varem maneežis ka sõitnud, hehe.. Eks siis näis, kas on multitalent või ei ole :D

Esmaspäeval saab Matu endale rauad alla (pöidlad pihus, et Veiko ikka tuleb! :D). Sellel nädalal plaanin veel trenni minna laupäeval ja pühapäeval. Võistlusnädalal aga nii, et esmaspäev puhkab, teisipäev ratsutab. Kolmapäev puhkab, neljapäev nö. "raskem skeemitreening", reedel õrnalt liigutab ja sõidab lihtsalt 15 minutit hobuse üle ja kui toimib, siis super. Laupäeval võistlus ja pühapäeval tuleb teda lihtsalt õrnalt liigutada kas siis kordel või veidike seljas. Matukas on nüüd ju ka "powered by PAVO" ja eks seegi hoiab teda minemas. Hetkel aga üle 4x nädalas ei sõida temaga. 

2 comments:

ツNöpsu♥ said...

Mina usun, et Matu on multitalent, ei hirmuta teda ei stendid ega ka maneež. Kui ise oled julge ja tubli, siis on seda temagi ;-) Eks noh, selle ühe silma tõttu võib ta veidi pabistama hakata, kuid kui ta sind usaldab, siis pole ka see vast väga suur mure :-) Tahan teid juba näha!!! :-D

bermufa said...

jeii :)

My Playlist