Monday, January 13, 2014

hevone

Käisin eelmine esmaspäev ratsutamas üle pika aja. Kuna Matu oli tallimehele veits pätti teinud, siis kordetasin  igaks juhuks ette. Ta tundus talli vahel saduldades üli kurb, sest eelmisel päeval müüdi ta parim sõber maha. Kordel alguses eputas palju ja jooksis pikalt galoppi (rahustades ei jäänud ka traavile :D), kuid ta oli ka väga pikalt sõitmata (terve detsembri kuu). Selga minnes aga oli täiesti hea, novembri kuu viimases trennis õoetatud sääre eest astumised olid täiesti meeles ja selged :) Kõik oli OK minu mäletamist mööda.

Täna käisin ka ratsutamas. Saime oma uue sadula kätte, niiii mõnna oli sõita! Aga 65cm vöö oli alguses veidi väike :D Kuna tegu on mõlemalt poolt kummidega, täisnahast anatoomilise kujuga vööga, siis on see tutikana üsna jäik, alguses ei saanudki kinni. Panin ühe teise 100cm ponivöö, see oli suur. Panin sedelgavöö ja siis avastasin, et ma saan tagumist trippi veidike hõlma alt reguleerida ja lõpuks punnitasime Allaniga kahekesi selle uue nahast anatoomilise vöö talle ikkagi ümber. Kui talle sadulat proovimas käidi, siis oli see sama vöö 65cm, aga kasutatud, seega oli ta juba pehmeks sõidetud ja ei olnud nii jäik.
Et platsile saada, tuleb sõiduteelt pöörata vasakule ning sealt üks samm alla astuda (nagu astuks väiksemalt künkalt lamedamale maale), plats asub justkui "orus", no saate ehk aru. Igatahes täna see koht, kus on kõige lamedam, oli täna veega täitunud :D Otsisime siis paremat kohta kust ületada ja leidsimegi, kus vett ei olnud. Kui ma nüüd mõtlen, siis tegelt platsi ümbritseb peenike kraav hoopis :D:D Jajah, niiet ei asugi orus siis vist, irw. Igatahes muidu seal vett ei ole, aga täna oli. Hakkasime siis ületama seda kraavikest, kõigepealt läksin mina ees ja siis Matu tuli mulle järgi, hüppas nagu väike armas jänkuke hopsti kraavist üle. Väga tubli :D
Platsile jõudes pingutasin mõlemalt poolt teise auku vöö, nii palju oli juba elastsemaks läinud. Tegin ette kordet koos "külgratsmetega" (libisev jooksis esijalgade vahel suulisest läbi sadulavöö külge) ja oli üsna lõdvalt lihtsalt selleks, et talle veidike suunda ette näidata. Oli üsna lõbus jälle. Selga minnes võtsin abivahendi loomulikult ära. Näitasin Viktoriale ka sääre eest astumist ja ta sai kohe aru, millega tegu, seega kõik on õige ja arusaadav ning ma ei kujuta endale ette, et ta on nii hea :'D Traav oli super hea mõlemat pidi, hästi stabiiline ja kaela/peaga lõkerdamine puudus seekord täielikult, tempo koguaeg ühtlane. Galopp oli ka juba päris OK, paremat pidi natuke istus liiga palju käe otsas, aga mitte liiga palju. Vasakut pidi Vika korra ütles, et natuke tagumine ots loivab, hakkasin siis tagant peale sõitma ja oi kui heaks läks galopp. Selliseks suureks ja aktiivseks, taguots läks alla ja esiots tuli kõrgeks- mõnna. Kõige raskem saab meil olema sammuga, ikka väga uimps on ta niisama sammudes :D Galopis ja traavis on väga hea ja erk :D

Aastaplaanid on meil aga suured ja kohti, kuhu me kahekesi jõuda tahaksime on nii palju. Õnneks aasta ees on pikk ja peaks jõudma küll :) Kui kusagil miskit varem ei toimu, siis esimest korda saab meid kohata Toris Tori Hobuse etapil koolisõidus (kui ikka toimub, aga tavaliselt toimub maikuus).






2 comments:

ツNöpsu♥ said...

Nii nunnu kimmel-pepu lööb tal talvel välja :-)
Palju edu teile esimeseks võistlushooajaks! Usun, et kui Matu sind veel nii väga üllatanud pole, siis teeb ta seda kindlasti. Mina usun temasse! Talenti sel poisil jagub kuhjaga! :-)
Ja võistlustel olen esireas teile kaasa elamas! ;-)

bermufa said...

Matu on küll mind juba päris palju üllatanud :) aga siiani ainult heas mõttes :D (veel... :D:D)

My Playlist