Thursday, January 23, 2014

Olen olnud tubli ja trennis käinud.

Nagu ka pealkiri ütleb. Sellel nädalal kahjuks jõudnud siiski ei ole, pidin minema eile, aga liiga külm oli. Ei oskagi selle nädala kohta öelda, meil siin -20 kraadi.
Viimati käisin ratsutamas mingine.. laupäev äkki? Või oli see reede. Igatahes koos Minni ja Syretiga. Tegin alguses Matule veits kordet ette, siis asusin sadulat nühkima. Kiirustas alguses ning oli õlast veidike kinni, võib-olla veidike ka pinnase tõttu. Ise vajusin ette ja oli üleüldse selline vähe tank. Hiljem oli aga hea. Trenni lõpus sõitsime A8 skeemi (kergendatud noorhobuste skeem) ja no tunne oli selline, et oleks võinud lausa starti minna :D Hea meel, tõesti hea oli sõita. Nagu ratsme järgi andsin läks hobune alla ratset otsima, mõnus oli. Samm endiselt raske, ikka hullult pean teda edasi ajama, et keskmist kätte saada :D Siiani pole seda veel juhtunud.Galopp oli seekord ka väga OK, kandis end ise. Kuna A8 skeemis on sellised asjad nagu galopi- ja traavivenitused, siis tegime neid ka. Galopivenitused olid küll ägedad ja vinged :D Polnud neid ju trennis varem kordagi teinud, aga sai asjale automaatselt pihta. Läks kergelt edasi ja tuli lihtsalt tagasi. Traavis sammuvenitus oli pigem lihtsalt tempo kiirendamine koos sammu pikemaks minemisega, hihi. Tööd on hullult palju, aga hobune on hullult tubli!

Jaanuaris olen tallis 2x nädalas käinud, üritaks märtsis-aprillis 3x käia ja edaspidi 4x. Eks seda näha ole, kuidas päriselt asi välja kukub mul väikese lapse kõrvalt. Kui võistlema hakkame, siis 1-2x nädalas on natuke vähevõitu.


Käisin Marjuuškiniga arstil. Kaalub 3 kuusega 6.7kg ja on 66cm pikk. Pidavalt üleliia paks olema. No biggie, ma tean vähemalt 5 TEMAST NOOREMAT, kes on juba 8 kilosed ja arstid ütlevad, et kõik OK :D





Maribel-Johannal mädanes see vaktsiini koht käe peal ära ja sinna jäi mõnus auk sisse :D


Ongi vist selleks korraks kõik.

5 comments:

Ann Meriste-White said...

OMG! selle augu kohta ja 66cm on ikka korralik pikkus, mu lapsed kumbki polnud isegi kuue kuuselt nii pikad.

bermufa said...

Hihi ta pikk tšikk jap, sellepärast ei ütleks küll, et seda 6.7kg palju oleks, nagu arst väitis. See auk on vaktsiini tagajärg. Ta sai paari päevasena haiglas mingit vaktsiini ja see lähebki alati kuu-kahe jooksul mädanema. Meil läks siis 3 kuuselt, tõmbasin kogemata kärna pealt ja sealt lendas cm pikkune mäda"pulk" välja. Selline auk jäi järgi :D Kasvab kinni ja eriti suur arm ei jää, mul endal ka sellest vaktsiinist käel väike armike.

ツNöpsu♥ said...
This comment has been removed by the author.
ツNöpsu♥ said...

Kevad võiks juba kiiremini tulla, tahaks teid Matuga koos väga võistlemas näha!!! :-)
Ja Maribel-Johanna on Sul väga armas, kuigi see auguke on päris jube, aga eks pulmadeks paraneb ära :-D Usun, et oled hea ema talle! :-)

bermufa said...

Ah, ma olen igas eluvaldkonnas lihtsalt imetabane! :D

My Playlist