Wednesday, April 2, 2014

1.aprill

Matu oli õues, kui talli jõudsin. Seega otsustasin ära puhastada jällegi terve varustuse ning otsida talle ka uued valjad. Leidsingi ühed hästi kenad, kuid need olid talle väikesed. Otsisin siis auguraua kuid see oli nii katkine, et rikkus kenad valjad ära :D Lõpuks tegime augud sisse naelaga. Siis selgus, et suuliste ja kapslirihm istub ikkagi silmas hobusel, oh jummel jummel. 

Läksin lõpuks sõitma. Tegin hästi lühidalt, kuna Matu pidi hiljem mehetegusid tegema. Alguses oli jube kehva, lihtsalt rippus parema käe otsas ja hoidis painet koguaeg vasakule. Mina ei tea mis ta vahtis seal (tal selle poolse silmaga näeb, teine silm ju pime), aga jube vastik oli. Ma juba loobusin trennist ja läksin maastikule jalutama. Korra hüppasin läbi teiselt platsilt ja tegin seal veidike traavi ning hobune toimis kui õlitatult. Ju polnud enam midagi vahtida :D Galoppi sõitsin pika ratsmega ette-alla, ise pooleldi poolistakus, juba mõnna oli. Hobune jooksis galoppi ja muudkui puristas rütmi kaasa. Jalutasin maha ja viisin talli. 

Vika leidis mulle tallist ka 3-osalise hästi paksu ja ümmarguse vaheosaga trensli mida ma palusin ning hobune oli tõesti palju-palju parem suust ja mujalt kui toimima ta sain. Eelmine 3-osaline trensel oli liiga peenike tema jaoks, sest üldiselt on Matu ikka VÄGA pehme suuga hobune. Rauad sai ta ka alla aga noh, Veiko unustas grifiaugud sisse lasta :'D Eks juuni alguses saan grifiaukudega rauad Matule :D Ehk väga hullu lugu ei olegi, trenni lihtsalt väga halb teha palja rauaga kui vihma peaks tulema. Võistlused kuni mai lõpuni planeeritud siiski vist maneežis. Saab hakkama vast. 

Homme järsku saan Matu uue anti-slip valtrapi kätte, barnsby oma ja täitsa tavaline on. Muidugi ma tuunin sinna juurde ilusa paela äärtesse, küll siis näeb alles hea välja :D

No comments:

My Playlist