Saturday, January 3, 2009

Totaalne ebaõnn!!

Väike vaene Landolet.... Täna hommikul helistas Landoleti tallinaine, et Landokal on üks tagumine tagumine jalg paistes. Läksime kohe talli ja mis ma avastan? Jalg on kintsust alates suur nagu pakk!!!!! Üritasime jalutada, kõndides ei longanud ning jalga isegi ei hoidnud, kuid oli näha, et veits raske oli alguses kõndida, kuna jalg oli nii jäme. Helistasime mitmetele arstidele ja kõik ütlesid üht ja sama- lümhisõlmede põletik :S :( Soovitati jalutada, määrida piparmündi salviga ning külma peal hoida. Tuju oli tal igatahes küll tavaline, veidikene elavam isegi kui muidu. Kui teda jalutasime, siis jooksis ta ema käest 2 korde ära, tõmbas end lahti ja kablutas oma paistes jalaga galopis minema ja nii 2 korda. Tõesti, väike vaene haige hobune :D. peale jalutamist oli jube üle poole paistetusest alla läinud, panime veel igaksjuhuks ka jääkoti jalale. Hoidsime umbes 15min ja peale seada olid jäägeelikotid lausa üles sulanud.. Homme lähen ruttu talli uuesti ja tsekin kuidas tal on, kui ikka sama paiste tagasi läinud, siis tuleb homme arst Ulvi teda vaatama ja võtab juba ette ennusastud diagnoosi ravimid kaasa (hormoonravi). Mul oli Landokast nii kurb, seega söötsin teda, puistasin ta heinte vahele porgandeid, lükkasin hargiga boksi korda (talle meeldib keskelt vahest saepuru üles kaevata :P) ja andsin veel viimase õuna, võtsin jääkoti jala pealt maha ja tulime tulema :) Homme räägin siis edasi, kas on vaja vetti või ei :)

Landoka jalg 1 (kahjuks piltide peal ei jäänud päris nii jäme, kui jalg tegelikult oli + siin oli juba paistetust maha ka saadud)

Pilt nr 2. Vasak jalg siis jäme, tundub üsna tavaline, kuna teinejalg on küljepealt pildistatud, haige jalg aga otse eest.

Landoleti jalutamas

Landoka jalg koos külmakottidega

5 comments:

Ruudu said...

tuttav tunne :/ . Mul on ka sada jama üksteise otsas KOGUAEG!
Küll te paranete :)

Heidi said...

Aga kas sa oskad öelda, millest see lümfisõlme põletik tulnud on?

bermufa said...

Ruudu, eks me ikka paraneme :) Meil esimestkorda jalgaga selline jama..:S ok, ükskord lõikas sepp veits valesti ja kunagi ammu oli korra prei, aga muidu pole tal üldse jalgadega probleeme olnud. Heidi, lümfipõletik tuleb kas sellest, et hobune on külma saanud või on ta trennis liiga kiiresti liigutama hakanud (külmade lihastega) või ei ole hobust maha jalutatud korralikult ja sai ikka külma. Jalutan ma alati ning sooja teen ka pikalt ja pole ma ei tea, mis ajast teda trennis märjaks sõitnud, seega ei teagi :(

Sunbunny said...

Oeh vaeskesi küll :/ Hoian pöialt ja ootan rõõmusõnumeid tervenemisest! :) Loodan,et see oli väike "üllatus" ainult ning uuesti talli minnes ootab landokas trenni minekut:D

bermufa said...

:)) loodan sama :)

My Playlist